След края на „дървената“ ваканция: Една четвърт от учениците си останаха у дома

Средно около 75% беше посещаемостта в училищата във Варна в първа смяна в първия ден след края на удължената заради лютата зима ваканция. Това съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Учебният процес, подновен миналия четвъртък, протече при намалено времетраене на часовете. Температурите в класните стаи бяха в нормата, изисквана по закон – между 18 и 22 градуса, в много от тях и 23-24 градуса. Данните се подават от директорите на училищата. В ІV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“ и във II ОУ „Н. Вапцаров“ бяха измерени 16 градуса само в отделни стаи, в които не се провеждат занятия. В ОУ “Васил Друмев“ 13 градуса е температурата на въздуха единствено във физкултурния салон, в класните стаи е в норма.
В детските градини посещаемостта ежедневно се увеличаваше – при 3337 деца на 11 януари, на следващия ден малчуганите бяха 4290. Температурите във всички градини бяха  подходящи за провеждането на нормален възпитателно-образователен процес, уточниха още от дирекция „Образование и младежки дейности“.
По решение на училищните ръководства и четвъртък остана неучебен ден за учениците от НГХНИ „К. Преславски“, Частната търговска гимназия, ОУ „Добри Войников“ – Каменар, ОУ „Хр. Ботев“ и ОУ „Кап. Петко войвода“.