След голямата акция срещу дрогата: Баща и син остават заедно зад решетките

Варненският окръжен съд взе мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 40-годишния Мартин Е., 21-годишния му син, който също се казва Мартин, и 40-годишния Светослав П. Тримата са били привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за разпространение на високорискови наркотични вещества в съучастие, съобщават от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна.
Престъпната дейност на триото е била установена по време на проведена специализирана операция на ОД на МВР във Варна срещу разпространението на наркотици в морския град. При нея са били задържани 11 души, сред които и 3 жени. След преценка на събраните по делото доказателства тримата активни участници в наркоразпространението в морския град, които са известни с прякорите Стрелеца и Фантата, са били задържани от прокуратурата за срок до 72 часа.
По време на специализираната полицейска операция били претърсени пет жилища и автомобили, които обвиняемите използвали. На три адреса и в един автомобил са намерени и иззети близо 300 грама кокаин, 142 грама амфетамини и малко над 50 грама марихуана. В обвиняемите лица са намерени и над 4000 лева и 1000 евро, 17 мобилни телефона и електронни везни.
„Мартин Стрелеца е бил изправен пред съда като участник в организирана престъпна група за извършване на различни престъпления в големия процес през 2009 г., когато Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 24 лица. 19 от тях сключиха споразумения с прокуратурата, които са били одобрени от съда. Един от тях е бил и Мартин Е. Той признал вината си за участие в организираната престъпна група и приел наказание 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок“, се казва още в съобщение от прокуратурата във Варна.