Скандинавският стил за вашата спалня

 

Скандинавският стил става все по популярен в България, тъй като все повече собственици на жилища се влюбват в белите интериори, съвършените геометрични форми и природните образци, характерни за този стил. Въпреки, че когато говорим за Скандинавски стил, той е много разнообразен, но основните линии са общи – изцяло бели, проветриви помещения, дървени мебели и изчистен дизайн.

Въпреки това, не всички от нас живеят в огромна къща. Не всеки има свободно пространство в неговия апартамент, за да оформи красива, скандинавски етаж. Как да утвърдим панелното жилище като стилен и изискан апартамент със скандинавски усет? Е, не е невъзможно. Има някои основни правила, които трябва да се поддържат, но определено, убедително реализирания дизайнерски проект, се отплаща в дългосрочен план.

1.  Изберете скандинавски мебели. Ако не можете или не желаете да замените всички мебели, защото не ви се отпускат толкова средства или може би имате някои наистина хубави използвани мебели, може да оживи нашия апартамент като ги адаптирате към скандинавския стил. Важно е да се помисли за стила на старите мебели и спално бельо, защото този стил, освен всичко друго, също се стреми към хармония. Различните стилове могат да се смесват, но трябва да се обърне внимание на цветове и материали, и това те да станат годни един към друг. Ако основата е добра, те могат също така да покажат интериорни решения в бохемски, скандинавски, супер актуален стил, от които не е добре да се отказваме. Например, може да изберете около стара маса скандинавски столове, диван или фотьойли, стига различията в стила им да не са големи.

 2. Аксесоари. Чувствайте се свободни да избирате модели, цветове и форми а аксесоарите, но обърнете внимание цялостния изглед да остане изчистен и минимален. Много приятна гледка са необрамчените картини за стена в бежово-бяло или сиво-бяло и спално бельо с авангардни рисунки или цветя. Цветовете е добре да са хармонизирани един с друг, и ако е възможно, да се използват всички цветове на няколко места, в рамките на даден кът. Вие можете да бъдете смели в позиционирането на изображения, защото именно те правят уникален вашия дом.

3. Осветление. Заложете на непреки източници на светлина и направете осветлението разсеяно. В някои кътове може да съчетаете изкуствени и естествени източници на светлина. Например ЛЕД лампи и свещи.