Ситуация със съседи: Моторна резачка изнерви граждани, повикаха полиция и репортер

 

Читатели се обърнаха към нас със сигнал по повод рязането на дърва на улицата във Варна. То продължи и през двата почивни дни, като първоначалната информация беше, че става въпрос за отсечено улично дърво на ъгъла между ул. „Баучер“ и „Братя Бъкстон“.
Наша проверка на място установи, че всъщност става въпрос за нарязването на дърва, доставени от друго място. „Ако обърнете внимание, това е дъб, няма как да е отрязано това дърво от улицата“, каза пред наш репортер човекът с моторния трион. Той обясни, че е купил дървата евтино и затова са му доставени в този вид, като за него и семейството му остава да ги нарежат и подготвят за зимата.
„Може на някого да не му харесва, но няма какво да направя“, отсече мъжът. Той разказа също, че тази сутрин на мястото е идвал и полицейски екип, повикан от жители на съседните блокове. Полицаите не са установили нарушение, само са предупредили да се спазва общественият ред и резачката да не се чува пред 8 часа сутринта, както и между 14 и 16 часа.
От своя страна недоволните граждани, които ни алармираха, заявиха, че в първия работен ден на новата седмица ще информират са станалото администрацията на район „Приморски“ и ще искат да бъдат взети мерки срещу подобни действия.