Ситуация на Аспарухов мост: Варненка се оплака от автобус без климатик, блокиран от катастрофа

 

Варненка изрази мнението на цял автобус пътници, попаднали в задръстването на Аспарухов мост миналия петък вечерта. Поради верижна катастрофа там трафикът беше спрян за около половин час. Оказало се, че пътниците са заклещени в автобус без климатик при температура близо 40 градуса.
„Пиша Ви с огромно възмущение от ситуацията с градски транспорт на град Варна и Аспарухов мост. Няма кой да следи прогнозата за времето, а при 36 – 37 градуса е пуснат автобус без климатик. Поради верижна катастрофа на Аспарухов мост при описаните температури стоим в нагрят автобус и чакаме повече от 30 минути на светофари, а има и малки деца. Към кого трябва да се обърнем, за да пътуваме нормално, все пак живеем в европейска държава и плащаме съвестно данъци?“, пише възмутена читателката.
Сигналът, публикуван в най-четения варненски сайт – „Петел“, предизвика много коментари и допълнения по темата климатиците в градския транспорт.
„Вчера пътувах с автобус 12 , също нямаше климатик, възмущавахме се, но ни беше казано, че това е така, защото вратите се отварят на спирките и затова климатикът не се усеща… Пълни глупости и издевателство!“, коментира друг читател. Някои пък се сетиха, че на моста уж беше създадена система, която помага да си избегнат именно подобни задръствания при катастрофи. Каква е нейната ефективност, е трудно да се прецени, защото не е много ясно в кои случаи тя се използва и изобщо това се прави.