Симеон Христов: Реализирахме труда и усилията на много хора

Треньорът на националния отбор на Българя по плажен футбол Симеон Христов изрази задоволството си от представянето на тима в турнира от ЕВРОлигана в Шиофок. В унгарския курортлъвоветезаписаха победи над Дания с 10:5 и Андора с 8:1 и загубиха с 3:7 от домакините. Второто място в групата им осигури класиране за финалите, които са от 14 до 17 септември в Тарачина, Италия.

Класирането на финали в ЕВРОлигата само посебе си е страхотен успех. Това, което успяхме да материализираме в Унгария, на практика е резултат от доста работа в последните няколко години. Именно благодарение на голямото желание на играчите и тяхната воля да преследват това, съчетана с помощта на хора, които искаха да успеем, се стигна до този резултат. Атмосферата и организацията в отбора бе ключова за успеха. Лагерът, контролите с Молдова и всичко по пътуването и пребиваването на отбора в Шиофок, бяха безупречни, което внесе нужното спокойствие в момчетата„, коментира Христов.

Той е доволен от убедителните успехи в групата. „В срещите с Дания и Андора, които в ранглистата са на сходни позиции с нашата, победихме категорично. Срещу Унгария, въпреки поражението, имаше и положителни неща, които трябва да ни амбицират да продължим по този път с още повече работа, ако искаме да израстваме. Доволен съм от всички играчи, найвече за отношението и дисциплината към целия процес. Бяха отбор, което е найважното. Надявам се това класиране да е крачка, а не постижение за националния ни отбор, за което сме амбицирани да работим„, завърши Христов, който за втори път класира България за финалите, след 2014 г.