Силно присъствие на БСП – Варна, в новия национален съвет на партията

Силно варненско присъствие в ръководните органи на партията ще има варненската градска организация на БСП в следващия мандат. Това стана ясно след отчитане на гласовете на проведения през почивните дни 49-и конгрес на БСП.
В новия национален съвет на партията влизат лидерът на ГС на партията Борислав Гуцанов, председателят на БСП “Приморски“ Светлана Такева, която влиза от младежката квота, Десислава Калоянова, председател на организацията в район „Владислав Варненчик“. В ръководния орган ще работи и Апостол Димитров, дългогодишен председател на варненската организация преди време. Светлана Шаренкова, която беше делегат от Варна, също влиза в състава на НС.
Двама души ще представляват морската структура в Общопартийната контролна комисия (ОПКК) Владко Влаев, доскоро председател на градската контролна комисия, и Мая Раданова. Едва осем гласа не достигнаха на Костадинка Аврамова да стане третият човек на Варна в ОПКК.
В седмицата преди Великден пък стана ясно, че младежката червена организация на Варна ще има шестима представители в Националния съвет на Младежкото обединение на БСП. Руслан Влаев, Николай Гочев, Павел Раличков, Владимир Монев, Ангел Колев и Веселина Влайкова получиха доверието на колегите си по време на гласуването на третата отчетно -изборна конференция на МО, която се проведе в София на 23 и 24 април.
Новият председател на партията беше избран след балотаж между досегашния партиен шеф Михаил Миков и Корнелия Нинова. Нинова стана първата жена лидер на българските социалисти.