Сигнал от село Есеница, Вълчи дол: Асфалт наполовина предизвика обвинения към ГЕРБ

 

Сигнал със снимки на наполовина асфалтирани улици в село Есеница, община Вълчи дол, се получи на редакционната ни поща миналата седмица. Те бяха придружени с обвинение, че настилката на се слага само пред къщите на хората на ГЕРБ. Хората молят Нова телевизия и БТВ да дойда да снимат.
Ето какво ни написа жител на селото, който предпочете да остане анонимен:
„Здравейте, изпращам ви снимки от село Есеница, община Вълчи дол. Има асфалт само до определени хора на ГЕРБ. Казаха, че имат пари да направят само 200 метра. Но след като стана въпрос да се направят целите улици, казаха само на тези, които са от партия ГЕРБ.


И така стана – всички улици наполовина. Събрахме се цяло село, ходихме до общинския съвет на Вълчи дол. И какво стана? Говорихме с председателят на общинския съвет, който е кандидат за кмет на изборите, които ще са през октомври.“


„Няма такова нещо! На къщите да не би да пише коя е на човек от ГЕРБ, коя на човек от БСП или на ДПС?!“, коментира пред „Народно дело Седмицата“ Георги Тронков. Той добави, че явно с приближаването на частичните местни избори във Вълчи дол (те ще са през октомври и се наложиха след като кметът Тошко Янев почина през месец май), някои хора търсят провокации.
„Това село никой не го беше поглеждал от години. С г-н Янев, лека му пръст, намерихме средства, които бяха спестени от друг обект. Като започнахме ремонта питахме хората къде е най-важно да асфалтираме. Те ни посочиха този участък, защото там имало много камъни и си трошели колите. Където ни казаха жителите на селото, там асфалтирахме“, заяви председателят на общинския съвет на Вълчи дол Георги Тронков.
Първоначално средствата за ремонт на улиците в с. Есеница са били 20 хил. лв. На последната сесия на местния парламент на Вълчи дол, проведена на 27 юли, сумата е увеличена с още 14 хил.лв., уточниха от пресцентъра на общината.