Сигнал за опасност: Тежки клони са надвиснали над дечица и инвалиди в „Чайка“

Санитарната сеч във Варна често е съпроводена със забележки и упреци заради унищожаването на голяма част от короните на дърветата. Дойде ли есента обаче и задухат ли бурни ветрове, хората започват все по-често да се оплакват от неизрязаните опасни клони.

8-kloni-3

Точно такъв сигнал получихме миналата седмица от наш читател, който живее в жк „Чайка“. Той е силно притеснен от изсъхнали клони на дървета пред бл. 67 от страната на булеварда. Най-лошото е, че някои от тях са вече пречупени и при всяка следваща буря могат да паднат и да затиснат някой минувач.

8-kloni-2
„Те са частично счупени и всеки момент могат да паднат на главите или на деца, които всекидневно играят там (има няколко групи детски занимални) или върху някой инвалид (има дружество на инвалидите), или върху главата на някой случаен минувач, или върху главата на някой от живеещите в блока“, ни пише читателят и добавя, че е изпратено и писмо до кметство „Приморски“, но от дълго време няма никаква реакция от тяхна страна.
„Започва зимният период, когато от тежест от валежи или снегове може и други клони да се счупят“, завършва недоволният гражданин. Ние пък можем да допълним, че помещенията, за които говори нашият читател, са общински и е добре местната власт да се загрижи повече за безопасността на хората, които ги ползват.