Сезон Лято 2016 в „Камчия“ – открит

 

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ откри днес летния туристически сезон. На плажа пред Клуб-ресторант „Кристал“ се събраха много деца, гости на комплекса, поканени бяха кметът на Община Аврен Емануил Йорданов и областният управител на Варненска област Стоян Пасев.
Церемонията по откриването беше изпъстрена от хвърчилата, които вдигна в небето Клуба по авиомоделизъм на Средното общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в “Камчия“, а изпълненията на танцовата формация на училището и на певеца Теди Генев допълниха празничното настроение. Сред цветната феерия и красота на плажа се появи самият Нептун със своята свита и даде морски имена на децата.
„Комплексът е в пълна готовност да посрещне своите гости от България, Русия, Германия и от много други страни. Пожелаваме си успешно лято!“, каза Изпълнителният директор на СОК „Камчия“ ЕАД Станка Шопова. Плажът, който е един от най-големите по Българското Черноморие, е почистен, осигурени са пет водноспасителни поста и медицински пункт с възможност за оказване на неотложна медицинска помощ.
В „Камчия“ продължават записванията за лято 2016 за детски отдих, семейна ваканция, спортни лагери, фирмени и лични събития.
Изключително богат е и събитийния календар на комплекса – в него са включени музикални и литературни фестивали, отбелязване на Годината на руското кино, балетни и театрални постановки, спортни събития и др. Един от най-интересните акценти през сезона ще бъде гостуването на Имперския руски балет с класическия спектакъл „Болеро” и „Кармен – сюита“, която ще се играе в Амфитеатъра в „Камчия“ на 5 юли. От 1 до 12 юли в балетните зали на „Радуга“ и „Черноморски“ световноизвестните танцьори от трупата, създадена от Гедиаминас Таранда и Мая Плисецкая, и балетни педагози от Московската държавна академия ще проведат мастър клас най-талантливите ученици по балет от целия свят. Комплексът ще бъде домакин и на Първия международен детски танцов фестивал Grand Dance Academy. От 22 юни започва международният музикален фестивал „Заедно в ХХІ век“.
Повече от 10 са детските лагерни смени, които започват от юни и продължават до края на август. Те включват игри на плажа и в красивия парк на комплекса, срещи с известни личности, лагерни огньове, състезания, много нови знания, умения и познанства, и вълнуващи приключения. Сред най-предпочитаните програми са:
„Море, музика и спорт“ – с ежедневни спортни занимания, плажни турнири, образователни игри, интересни творчески и музикални вечери
„Космосът и ние“ – смяна, в която децата ще се „скачват“ с Международната космическа станция, чрез практически тренировки с аналога на спускаемия космически апарат СОЮЗ-ТМА, който се намира в СОК „Камчия“, ще посетят авиокосмическия център, планетариума, учебната обсерватория.
Особено интересни са езиковите програми „С миром говорим на русском языке“ и „Шагнуть в русский мир“ – на руски език и „Leaders“ – на английски език.
Всяка смяна завършва с издание на Международния фестивал за детско творчество „Звездите на Камчия“, който се провежда под знака на ЮНЕСКО.
Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е и идеално място за семейна почивка – Вилно селище „Пирин“ и хотел „Лонгоз“ вече посрещат своите гости, дошли за лятна ваканция сред спокойствието и хармонията на дъбовата гора и морския бриз. Прекрасните условия на базите се допълват от ненадминати със своите кулинарни специалитети ресторанти «Лонгоз» и клуб-ресторант «Кристал» – на морския бряг.
Комплексът предлага и отлични условия за спорт, рекреация, възстановяване, здраве и красота в Спортен комплекс «Камчия» и Лечебно-диагностичен и балнеологичен център «Здравец».