Свидетелка призова: Вземете мерки срещу катастрофите на пътя за Златни пясъци

Три катастрофи станаха в рамките на минути миналия четвъртък в близост до „Евксиноград“. В 15,30 ч. беше първият инцидент, в който водачът е самокатастрофирал, а 10 минути по-късно същата съдба сполетява друг шофьор. Още няколко минути след това човек вижда пред себе си, че има катастрофа, намаля рязко скоростта и автомобилът му е засечен от друг, пътуващ зад него. И при трите инцидента за щастие нямаше пострадали хора.

10 - Katastrofi 4
Същия ден преди обяд на същия пътен участък стана и верижно пътно-транспортно произшествие, в което поне четири коли понесоха сериозни материални щети.

10 - Katastrofi 3
Опасният участък беше причината точно в същия ден една варненска да се обърне към редакцията ни с нестандартна молба за съдействие. Тя написа следното:
„Бих искала да Ви помоля за съдействие по повод ежедневните катастрофи, които се случват в района между спирките „Марек“ и „Евксиноград“ по пътя от Варна в посока Златни пясъци, точно на големия завой. Моето желание е да бъдат взети мерки посредством указателни табели, маркировки или някакъв друг вид указания, за да бъдат избегнати подобни инциденти.
Аз оставих сигнал на телефон на Община Варна, но не знам колко ще бъде взет под внимание. Бих се радвала, ако чрез Вас се повдигне въпросът и бъдат взети бързи мерки.“
По данни на нашата читателка само за два дни са станали поне 8 пътни инцидента в този участък от пътя. „Аз живея точно там и съм пряк наблюдател“, уточнява жената.

10 - Katastrofi 2