Светлана Такева, кандидат за депутат от листата на „БСП за България“: Ще работя за това държавата да инвестира в Дома за деца във „Виница“

 

По традиция и тази година БСП – Варна, поздрави работещите в Дома за деца във „Виница“. „Правим това всяка година и решихме, въпреки изборната кампания в момента, да не нарушаваме традицията. В крайна сметка традициите са традиции да се спазват“, обясни Светлана Такева. Двете с Десислава Калоянова дариха с червени рози всяка една от дамите, които работят с децата в дома по повод празника на жената – 8 март. И получиха в отговор десетки усмивки и благодарности.


„Идвала съм десетки пъти тук и сама, и с колегите от партията, и ще продължа да го правя, ако бъда избрана и за народен представител“, каза Светлана Такева. Тя вече е приела и първата си задача от ръководството на дома за какво трябва да лобира като депутат. „Поех ангажимент и ще работя този дом да получи статут и да се превърне в Дневен център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания”, добави Такева, която е с преференция 6 в листата на „БСП за България“.
За целта било необходимо бързо да се придвижи процедурата за промяна на статута. Заедно с това като народен представител Светлана Такева ще настоява държавата да инвестира средства, за да може домът във „Виница“ да се превърне в лечебен център не само за деца от 0-7 години, както е в момента, а да бъде за пациенти до 18 г.
„Домът във „Виница“ не е само дом за деца без родители, той е център за рехабилитация, а затова са нужни апаратура, подходящи помещения, достатъчно персонал. Тук работят професионалисти, които се грижат за деца и наистина трябва да им осигурим перфектни условия за работа. Който ме познава, знае, че когато поемам ангажимент, ще направя и невъзможното, за да го направя реалност. Така ще бъде и този път“, допълни Светлана Такева,, която освен кандидат за народен представител е и председател на БСП в район „Приморски“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!