Само след две години Градската градина погрозня

Няколко варненци се оплакаха в последно време екипа ни от това, че въпреки скорошния ремонт в Градската градина на Варна (между сградата на театъра и градския часовник), много от направеното там е разрушено или не работи както трябва.

„Преди две години се направи много, мястото беше тотално променено. Но като не се поддържа както трябва, така става. Сухият фонтан не работи цял месец, сега го пуснаха, но едвам излизат струите и вечер не свети“, разказа с горчивина варненец.

От изграждането на фонтана и от ремонта в парка в центъра на Варна са минали само две години. За чистотата на зелените площи се полагат усилия, но това, на което обръщат внимание гражданите, е, че наред фиданките, които се развиват добре, има и доста, които са изсъхнали. Дръвчетата също бяха посадени преди две години и бяха платени с европейски пари като част от проекта за реконструкция на пешеходния център на града. Според запознати, всяка от тях е платена със стотици левове.

Според варненци, които следят темата отблизо, причината за изсъхването на дръвчетата е унищожаването или неправилното използване на напоителната система, изградена също с доста от европейските средства. И на други места във Варна тя просто е премахната от зелените площи.

Една от чешмичките е постоянно наводнена и просто не може да се използва. Две от борчетата, появили се преди време, пък са отсечени и как е станало това, естествено никой не знае, коментират варненци. Те се обърнаха с проблемите на градинката към „Петел“, защото смятат, че за поредното разхищение на средства не може да няма виновни и те трябва да бъдат посочени.