Само на метри от общината: Настилката на улица, ползвана като паркинг, стана опасна

 

Огромна дупка е зейнала на метри от сградата на община Варна. След всеки дъжд размерите й стават все по-застрашителни. За това алармира читател, заснел кадри от мястото в два различни месеца. Ето какво пише човекът:
„От началото на 2017 г. на по-малко от 200 м от Община Варна се е образувала дупка в асфалта, за която съседи са сигнализирали в общинската администрация неведнъж. Дупката се намира на локалното платно на адрес бул. „Осми проморски полк“ № 67, в междублоковото пространство до паркинга на общината, точно пред сграда, ползвана като общински скрининг център. На това платно ежедневно паркират колите си служителите на същата община.
След всеки дъжд дупката става все по-голяма и опасна, защото в нея може да попадне и човек или малко дете. Да не споменаваме, че изливащата се в дупката вода при дъжд вероятно се оттича в основите на сградите на същото това локално платно и когато белята стане по-голяма, чия ще е вината тогава?

 
В дупката пропадна и автомобил, но за жалост не на служител на общината, защото вероятно тогава някой щеше да обърне внимание. Надявам се проблемът да получи достатъчна публичност, за да се сетят от съответната администрация, че имат ангажимента да поддържат общинската инфраструктура, за която всички редовно плащаме данъци“. Малко по-късно получихме от читателя ни и други снимки, от които личи, че долният слой на настилката е сериозно повреден и неочаквано може да пропадне и на други места на въпросния паркинг.