Само за ден: Трима шофьори бяха арестувани във Варненско без регистрация

Около 10,35 ч. миналата сряда в гр. Провадия при извършване на полицейска проверка на «Опел» с водач С.А. (49 г.) от с. Градинарово, неизвестен на МВР, е установено, че същият управлява колата без поставени регистрационни табели и без регистрация по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. С.А. е задържан за срок до 24 часа.
Същият ден, около 14 часа, в с. Синдел, при извършване на полицейска проверка на «Ауди» с водач А.С. (19 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява превозното средство, което не е регистрирано по надлежния ред и без свидетелство за правоспособност. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. А.С. е задържан за срок до 24 часа.
По-късно, около 17,10 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на «Форд» с водач Ю.С. (22 г.), местен жител, е установено, че регистрацията на колата е била прекратена по служебен път. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Ю.С. е задържан за срок до 24 часа.
Четвъртият подобен случай от 3 януари е от с. Доброплодно. При извършване на полицейска проверка на мотопед «Scooter» с непълнолетен и неправоспособен водач от Варна, е установено, че същият кара без поставени регистрационни табели, а превозното средство не е регистрирано. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия.