Ръководството напусна клуба с декларация

 

Членовете на УС на Спартак (Варна) в оставка разпространиха до медиите с декларация своята позиция за ситуацията в клуба в момента, с която на практика обявиха своето оттегляне от клуба.

В позицията си те уточняват, че реално вече не са в управлението на клуба и посочват причините за това.

Годишният финансов отчет, който предстои да бъде завършен в близките дни, ще бъде представен първо на Община Варна като основен партньор, както и на членовете на Общото събрание на клуба. Членовете на УС в оставка пожелават успех на бъдещото ръководство.

Ето какво гласи въпросната позиция:

„След проваленото Общо събрание на 10-и февруари, членовете на УС в оставка на ФК Спартак реално не сме в управлението на клуба. В момента то е поето от тримата действащи такива  на УС, подпомагани от група фенове.
До тази ситуация се стигна след като вече второ събрание не излъчи ново ръководство.
Преди последното председателят на Спартак Борислав Георгиев беше обявил, че ако феновете не предложат свой екип, той има свое предложение. Също така представи план, който включваше осигуряване на финансиране за пролетния дял от първенството и подновяване на единия от терените на ст. „Локомотив“.
Винаги сме заявявали, че управлението на клуба не е наша самоцел. Единствените от ръководството, които имаха възнаграждения по договор, бяха административният секретар и изпълнителният директор, на който след година работа реално беше платена една заплата.
Неведнъж Борислав Георгиев, Мартин Зафиров и Радостин Станев са помагали с немалко лични средства.
След последните две събрания обаче видяхме, че не сме желани от мнозинството от хората в ОС. При това положение, оставането ни начело на клуба ни се струва нелогично. Далеч сме от мисълта, че сме безгрешни, напротив, отчитаме всички наши грешки, но все пак искаме да дадем отчет пред спартаклийската общност за работата, която сме свършили, докато сме били част от ръководството на футболния клуб.
След като с общи усилия на фенове и спартаклийската общност бе върнат стадиона и спортната база на клуба, основна роля за това имаше Борислав Георгиев.
От тогава досега за ремонт на стадиона и финансирането на отбора сме осигурили около 3 млн. лв.
Повишихме приходите от спортните бази с 20%.
Всичко това даде финансово спокойствие в клуба, възнагражденията на футболистите се плащаха без забавяне и бяха осигурени нормални условия за подготовка. За жалост, резултатите и класирането на отбора след есенния дял на Втора лига не бяха такива, каквито всички ние искахме.
За сметка на това, през зимната пауза, въпреки несигурната обстановка, след Ообщото събрание от 3-и януари, старши треньорът Кириакос Георгиу успя да комплектова млад и перспективен отбор, който се надяваме в бъдеще да се надгради и да радва публиката на Спартак Варна.
Относно състоянието на футболната школа – за една година тя нарастна от 160 на 220 деца и юноши. След дългогодишно отсъствие отново имаме представител в Елитната юношеска група.
Годишният финансов отчет, който предстои да бъде завършен в близките дни, ще бъде представен първо на Община Варна като наш основен партньор, както и на членовете на ОС на клуба.
Надяваме се след предстоящото Общо събрание, насрочено за 11-и март, клубът да има най-после избран УС, защото Спартак има нужда преди всичко от спокойствие и много работа.
Пожелаваме успех на бъдещото ръководство, като се надяваме то да надгради всичко свършено до тук и след дългите години на агония и опити за унищожение на клуба, Спартак отново трайно да се върне на футболната карта на България.
Благодарим на всички привърженици за подкрепата на трибуните и за съпричастността им към каузата Спартак!“