Румен Радев пред 4000 човека във Варна: Ако всички ние се обединим и застанем зад каузата България, няма какво да ни спре

„Ако всички ние се обединим и застанем зад каузата България, ние сме сила и няма какво да ни спре. Затова страхът ще остане за другите.“ Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев в гр. Варна, където бе посрещнат от хиляди негови и на кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова симпатизанти и поддръжници, препълнили Двореца на културата и спорта.
„Именно заради нашата кауза ние сме обречени на успех и на победа, защото се борим децата ни да останат тук не защото ние сме им казали, а защото те така са избрали“, заяви кандидатът за президент.

Не искам България да се превърне в европейско гето за имигранти

Пред събралите се ген. Радев каза също, че не иска България да се превърне в европейско гето за имигранти. „Защо се приема постановление на Министерски съвет, за приемане на наредба за настаняване на бежанци, на чужди граждани, която се разпространява до кметове. Какво мислят за това хората в България и някой попита ли ги?“, попита ген. Радев.
Той продължи, обяснявайки какво се случва в държавата ни. „Цецка Цачева се обяви за падане на санкциите срещу Русия, а няколко часа по-късно нейният лидер – премиерът, се обяви за затягане на санкциите. Вчера премиерът обяви, че няма по-голям демократ от него. Но колко от нас искат визи за Канада и колко от нас искат да тъпчат децата си с ГМО? След като те са демократи, защо не питат какво мислят хората?“, попита още ген. Радев.

3-bsp-1 3-bsp-3

Корнелия Нинова
Не искаме президент, който да ни дели на такива с мозък и без мозък

„Време е да дадем път на човек, който се е клел в едно единствено нещо – в отечеството, и никога на чужди господари. Време е истинският генерал, достойният човек, да върне суверенитета на държавата, да ни върне гордостта като българи – ген. Румен Радев като президент на България и Илияна Йотова като вицепрезидент на страната ни“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на срещата.
„Не искаме начело на държавата да стоят хора, които ни унижават, защото точно това направиха, когато смениха Ирина Бокова с Кристалина Георгиева. Не искаме да ни управляват хора, които подменят историческата ни памет и културна идентичност. Не искаме да ни управляват хора, които обезличават българската нация. Това се случи, когато се взе решение да се заселват бежанци в общините ни. Не искаме хора, които убиват българското земеделие, подкрепяйки санкциите срещу Русия“, заяви лидерът на левицата. Тя бе категорична, че обществото не трябва да се разделя. „Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева разделя хората на такива с мозък и без мозък. Госпожо Цачева, ще срещнете гнева на стотици хиляди в България и на милиони в Европа и по света. Ще срещнете нашият гняв, защото ние имаме кауза, и тя е – солидарност, справедливост, равни възможности и искаме да сме свободни хора“, каза тя.
Според нея, когато един политик спре да говори с народа си, отиде при господарите си и получава заповеди от там, това е краят му. „Днес Борисов от Брюксел каза: „Издигнали там генерал. Те генералите са умни, красиви, интелигентни, но какво да правим ние, политиците, ако генералите влязат в политиката? Да ходим да маршируваме ли?“ Това го казал политикът-генерал Бойко Борисов. Той ни пита какво да прави на 14 ноември. И ние му отговаряме – време е да излезе от политиката“, каза още Корнелия Нинова и призова всички, които искат промяна, да гласуват с бюлетина номер 13.

Борислав Гуцанов
Имаме мисия – да спрем безумията, които се случват в България

„Много пъти съм заставал през вас в различни каузи, по време на избори, но днес за мен е особена чест да бъда част от кампанията на бъдещия президент Румен Радев. И всички, които заставаме зад него имаме една мисия – да спрем безумията, които се случват в България. И тази мисия може да бъде осъществена от всички нас, заедно генерал Радев и Илияна Йотова“, каза председателят на ГС на БСП – Варна, Борислав Гуцанов пред множеството в залата.

Проф. Анелия Клисарова
Румен Радев може да върне достойнството на България и на всеки българин

„Защо генерал Радев“, попита от сцената проф. Анелия Клисарова, председател на варненския инициативен комитет, в подкрепа на кандидат-президентската двойка. И отговори: „Защото е достоен човек. Защото само той може да върне достойнството на България в международен план, достойнството на президентската институция, достойнството на всеки българин“.
По-рано през деня кандидатът за президент се срещна и с офицери и сержанти от запаса във Варна, които заявиха своята категорична подкрепа за него и кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова.