Рони О`Съливан спечели във Варна

 

Любимецът на публиката Рони ОСъливан спечели драматично с 6:4 срещу Стивън Хендри в епизод три от четирилогията на съперничествата между двете снукър легенди на българска земя. За първи път в историята Варна бе домакин на дуел от джентълменския спорт, като публиката в залаКонгреснанаправи чудесно впечатление не само на играчите, но и на мениджъра на РониДжейсън Франсис, който похвали съоръжението и поведението на феновете.

Рони зарадва любителите на снукъра с две стотачки – 100 и 107 – един неуспешен опит за максимален брейк (впоследствие 88) при отлични условия на масата и крайно драматичен финал на двубояобрат от 35-56 в десетия фрейм и изкована победа след сейфти размяна по цветовете и пълно разчистване на масата. „Това е чудесна зала с много добра публика, събитието е прекрасно, защото имате найвеликия играч за всички времена и още един, който никак не е далеч назад. Ще продължавам да пробвам максимални брейкове, а и Стивън е способен„, обеща ОСъливан току преди началото на мача.

Ракетата спечели първия двубой в Пловдив с убедителното 6:1, а в София Хендри постигна драматичен успех с 6:5, след като поведе с 5:1. В последната среща в Бургас Рони би с 6:4.