Родители изпратиха детето си на ясла с „бръмбар“, намеси се полиция

 

Родители от Варна изпратиха детето си с подслушвателно устройство на ясла. Майката се усъмнила в отношението на персонала на детско заведение. Персоналът обаче открил записващото устройство и извикал полиция. Малкият Виктор напоследък станал нервен, плачел и ходил с нежелание на ясла.
След като преди месец в медиите бяха разпространени аудиозаписи с груби реплики на персонала към децата в същата ясла, родителите решили да проверят, зашивайки флашка към панталона на момченцето, съобщи btvnovinite.bg, цитирани от Блиц.
При откриването на устройството на втория ден обаче сестрите, вместо да извикат майката, се обадили на полицията. От общината обясняват, че тези предмети са потенциално опасни. Майката Мария Бадинова посочи, че искала само да разберат какво се случва с детето. Не дали има насилие там, а за неговото поведение.
„Нямаме обратна връзка – от самото начало питам как е, те ми го бутват от вратата „всичко е наред” и се затваря вратата веднага“, обясни тя. „Съгласно процедурата за сигурност, когато се открие предмет, задължително трябва да бъде информирана община Варна, а след това се уведомяват органите на реда. Това важи за предмети, които са нетипични за детската ясла, посочи Ася Георгиева от местната дирекция „Здравеопазване”.