Репортаж на гражданин: Гората над „Виница“ изчезва

Читател ни писа на електронната поща, за да съобщи за проблем в гората над „Виница“. Той изрази възмущение от масовото унищожаване на борове, които се намират встрани от кооперациите в началото на квартала, когато се влиза от Варна.

9 - Gora 1
„Работници с багери вземат пръст и вече са унищожили близо 3 декара от гората. Много борове са паднали край изкопите. Не мога да приема, че по такъв беззаконен начин се отнема красотата на природата. Както е тръгнало, скоро ще останем без гора наоколо. Необходимо е спешно съответните органи да направят проверка и да вземат адекватни мерки“, казва читателят ни.

9 - Gora 2
Той съобщи и за друг проблем – с деретата по-нагоре, които са затлачени от мръсотия и боклуци. Те се намират в близост до къщите в местността Каракаш около електрическата подстанция.
„Дебне ни голяма опасност при силни дъждове и бури. Преди около две години, когато поради подобна причина наводнението в кв. „Аспарухово“ отне човешки животи, при нас също бе страшно. Деретата и тогава не бяха почистени, улиците се превърнаха в реки, водата бе 60 см и наводни дворове на къщи. Трябва ли да се стигне до нова трагедия, защото някой не си е свършил работата“, заявява още нашият читател.