Ремонт преди ремонта: Започнаха да кърпят Аспарухов мост

 

Миналата седмица на Аспарухов мост започна изкърпването на дупките, образували се след зимния период. На места компрометираните участъци бяха толкова фрапиращи, че се виждаше арматурата под асфалта, предаде Радио Варна. За съжаление, кърпенето е доста по-различно от това, което се очакваше да се случи на пътното съоръжение, а именно – продължаване на генералния му ремонт.
Сагата Аспарухов мост отново стана причина отделни институции да си прехвърлят топката и да обявят, че са били неправилно интерпретирани. Няколко медии цитираха изпълнителния директор на Областно пътно управление във Варна инж. Румен Илиев, според когото ремонтът на моста трябваше да стартира още миналата сряда. По-късно инж. Илиев обяви, че казаното от него е било изопачено от въпросните медии.
По процедура Агенция „Пътна инфраструктура“ трябва да изпрати писмо до фирмата-изпълнител, а тя от своя страна да информира кмета на града. От общината обаче изразиха учудване, че започват ремонтни дейности по мостовото съоръжение и категорично заявиха, че не са били уведомявани, допълни Радио Варна.
Кога ще се случи големият ремонт, вече никой не се наема да каже. Изпълнителният директор на Областно пътно управление – Варна, обяви също, че за него са осигурени над 3,57 млн. лева, от които 1,3 млн. лв. са остатък от предходния етап. Аспарухов мост е държавна собственост и част от националната пътна мрежа. Отговорност по осигуряването на експлоатация е на АПИ.