Рангел Иванов изгуби по точки от корав румънец на „Golden Fighter“ в „Конгресна”

Едуард Алексинян спечели с нокаут, България победи Румъния

Националният отбор на България дебютира с победа във веригата „Golden Fighter“ в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта в събота вечерта. Нашите спечелиха двустранната среща с Румъния в стил К1 с 4:3.
На ринга излязоха и трима варненци. В най-интересната среща в категория до 76,500 кг Рангел Иванов от „Дрийм Варна” изгуби по точки Адриан Миту. В категория до 68 кг другият състезател на „Дрийм Варна” Едуард Алексинян срази с нокаут Алекс Филип, а до 67 кг Али Юзеир от „Вокил” отстъпи по точки на Адриан Максим.

За Рангел Иванов мачът бе завръщане в К1, след като близо две години лекуваше травма в лявата ръка.
„Адриан Миту се оказа много корав и физически мощен съперник. На кантара беше 77 кг, но на ринга излезе 81 кг, а аз бях много по-лек – 76 кг. Когато ме риташе през ръцете, ме изхвърляше на 10 метра. Аз когато го удрях пък, не мърдаше”, коментира за „Народно дело Седмицата” Рангел двубоя си от 3 рунда по 3 минути.
„Важното е, че стана страхотно състезание и задоволихме интереса на публиката. Това ни дава стимул да сме на още по-високо ниво в другите двубои от веригата и да продължим да поднасяме спектакли на варненските зрители”, допълни Иванов.
Както писахме, веригата „Golden Fighter“ в К1 е създадена от Румъния и набира популярност. Румънците вече играха със Суринам, Китай, Франция и Италия, като тези държави ще са следващите съперници на България.