Рангел Абушев: Играем модерно и скоро почваме да бием

 

Нападателят на Спартак Рангел Абушев обяви след загубата от ЦСКА 1948 с 0:1, че играят модерен футбол и е убеден, че скоро ще вземат първата си победа за пролетта.

„Няма как да не съм обнадежден. Изградихме с една зимна подготовка на практика млад отбор. Показваме модерен атакуващ футбол и вярвам, че първия успех ще дойде, особено в домакинските срещи, където ще се радваме и на подкрепата на агитката след наказанието.”, каза Абушев. „Нямаме добър точков актив. Това, че сме загубили битката не означава, че ще загубим войната. Каквото и да се случи до края, аз съм оптимист за бъдещето на този отбор.“, допълни Рангел.

Треньорът на ЦСКА 1948 Йордан Юруков също засипа с комплименти Спартак за представянето му.

„Спартак ни противодейства добре и ни затрудни максимално. Отборът е много добре подготвен, с качествени млади играчи, край които са трима по-опитни. Варненци играха със желание и себераздаване, имаха и едно чисто положение. Ако Спартак играе по същия начин, със сигурност ще печели у дома до края на сезона.”, заяви Юруков.

Той отказа обаче да коментира какви са шансовете на варненци за оцеляване и на какво ниво са спрямо отборите във втората половина на класирането.

„Винаги се радвам, когато в даден тим дават път на млади и перспективни играчи. Това правят сега и в Спартак. Най-важното е да продължат да развиват качествата на своите млади изпълнители и перспективният им тим да върви нагоре.”, допълни Юруков.