Разруха и мръсотия: Част от стълбите на подлез изчезнаха

 

Част от стълбите на подлез във Варна не са просто разбити, а са започнали постепенно да изчезват. Наоколо пък има доста мръсотия, която се трупа без да личи някой да го е грижа за това. Това е състоянието на подлеза на спирка „Родина“. За него алармира до кмета на район „Младост“ варненката П. Градева, която изпрати сигнала си и до нашия екип. Ето какво е написала до кметство „Младост“ жената:
„Пиша Ви във връзка със състоянието на подлеза на спирка Родина (спирката след автогарата- автобуси 148, 41, 22, 1), посока кварталите, както и прилежащото й пространство. Разбирам „деликатната“ близост със съкварталци, крайно нехайни и неуправляеми Ваши избиратели, но съществуват и други хора, отговорни и желаещи околната им среда да е безопасна и поддържана! Въпреки нееднократните ни сигнали още от пролетта, подадени по телефон към Ваши служители и получените устни уверения, че ще се вземат мерки, до момента няма резултат и подлезът продължава да се руши и да бъде опасен!


Стъпалата се ронят и първият ред вече почти не съществува.
Облицовката на подлеза пада! Има вече паднали плочи, а другите се крепят на „добра воля“ и очакват потенциална жертва!
Капакът на една от продълговатите шахти липсва, пълна е с листа, пръст, боклуци. Стърчат части от арматурно желязо (някой е проявил „голяма грижа“ да ги завие навътре). А какво ще стане, ако падне сняг и я запълни, а оттам преминават и хора, които не са наясно с опасността да се потрошат? По време на дъжд, подлезът е наводнен и всички ударно газим във вода до глезените!
Нямаме нищо против оформилото се малко пазарче около спирката, но кой контролира как се използва тази площ и в какво състояние е? Там има една метална сергия, която от 2 години е неизползваема, вече е пълна с боклуци и се е превърнала в контейнер за смет и зловоние! Настоятелно Ви моля да поясните чия е отговорността да бъде премахната!
Мога да продължа с редица други нелицеприятни проблеми (безобразното изрязване на дърветата, без оглед дали клоните са опасни или не, т.е. след оценка, направена от специалист) и не съм сигурна дали решаването на гореизброеното е ангажимент на районното кметство, но най- малкото бихте могли да отнесете сигнала към точната инстанция, както и да упражните контрол“.