Разкритие на читател: Нови тротоарни плочки се отлепят с голи ръце

Гафовете с новата пешеходна настилка във Варна продължават. На улица „Сан Стефано“, която се води част от новия пешеходен ринг на града, плочките са сложени толкова калпаво, че се махат без никакъв проблем. Това се вижда ясно на снимките, изпратени от гражданина.
Плочките наподобяват паветата по центъра, за които преди време „Народно дело Седмицата“ демонстрира, че също могат да бъдат извадени без никакво усилие. Това доведе до уж категорични мерки от страна на общината – бяха сменени майсторите, които редяха настилката, както и беше подобрена технологията.

8 - Plochki1
Явно при последния етап на изграждането на новата пешеходна зона на Варна отново качеството на работата и контролът са паднали драстично. Настилката, финансирана с европейски средства, е крайно нестабилна, а е поставена преди най-много месец. Както „Народно дело Седмицата“ вече писа, на ул. „Сан Стефано“ масово и без затруднения се къртят и каменните топки, поставени, за да спират паркирането по тротоарите. По всичко личи, че и този участък от пешеходната зона на Варна ще трябва да се прави наново.