Радост и надежда на площад „Независимост“ в новогодишната нощ

Традицията да се посреща Нова година под открито небе, с песни и танци на голямата сцена пред Драматичния театър, и този път беше споделена от варненци. Гражданите отново напълниха площада, въпреки че тази новогодишна нощ не беше най-топлата, която помним напоследък. За сметка на това, този път и във Варна имаше сняг, което по празниците е въпрос на късмет.

3-polshtad-7 3-polshtad-6
Община  Варна се беше погрижила добре за разнообразната музикална програма, привличайки на празничната сцена обичани и популярни изпълнители като „Авеню”, „Ъпсурт”, VenZy и оперната прима от Испания Илина Михайлова. Приятна изненада беше и участието и на варненски джаз  музиканти в звездната програма – Нейко Бодуров и  формацията „Bandwagon”.
Амбициозното шоу съвсем не е случайно, защото с настъпването на 2017- а градът ни вече официално е Европейска младежка столица. Тази титла значи много и носи обещания за много промени в облика и атмосферата на Варна. „Честита Нова година! Нека бъде мирна и щастлива! На всички пожелавам здраве, благополучие и много сбъднати мечти! Нека 2017-а е по-успешна за всеки варненец и за Варна“, това бяха поздравителните думи на кмета Иван Портних, който също дойде на площада в новогодишната нощ. Както винаги в последните години, кулминацията на тържеството беше зарята, която беше пищна и продължителна и остави всички присъстващи на площада очаровани и изпълнени с добро настроение и надежда.

Фото Веселин Златков