Пътят в Каменар беше проходим само с бутане

3 - Kamenar2

Варненското село Каменар е един от критичните райони в общината всяка зима. Почти всеки път, когато падне сняг, населеното място остава откъснато от света. Проблеми с водата и тока  имаше и този път, като липсата им продължи с часове.

3 - Kamenar3
Екип  на „Народно дело Седмица“ посети Каменар в началото на седмицата и видя проблемите на място. В суровите зимни условия на мястото заварихме авариен екип на Енерго-Про, който отстраняваше повредата по електрическото трасе. Пътят от Варна към селото беше почистен, но въпреки това в участъка имаше доста закъсали автомобили. На някои места преминаването на преспите ставаше само с бутане и общи усилия на шофьори и пътници.
Градският транспорт се движеше по главния път на селото, но малките улички все още бяха  неразчистени, макар работата по справянето със зимата да беше започнала.
Край пътя видяхме хора, включително и деца, които очакваха доставката на хляб и други продукти от първа необходимост за магазините в Каменар. Те явно имаха уговорка с доставчиците, които предпочитаха да не влизат в затрупаното от снега село.