Пътници заснеха: Ледена пързалка между купетата във влака Варна – София

Пътниците, които са се качили във влака Варна – София вечерта на Ивановден, останаха втрещени от гледката, която ги очакваше там. „Здравейте, казвам се Димитър Иванов в момента съм на жп гара Варна, трябва да пътувам за София с влака през Горна Оряховица влакът трябваше да тръгне в 22:10, но все още не могат да съберат вагони, очевидно защото не ни дават информация, на гарата е студено, няма топло място за изчакване, на всичко отгоре е ужасно хлъзгаво и вътре и вънка никой не си е направил труда да почисти или опесъчи, много хора паднаха пред очите ми, пращам ви това писмо в 23:45 и все още нямам информация кога ще има влак.“

9-vlak2 9-vlak
Малко по-късно мъжът ни съобщи и състоянието на вече композирания влак, като го илюстрира със снимки, които просто нямат нужда от коментар.
„Вече сме във влака! Температурата е минусова във вагоните! Още не сме тръгнали, а закъснението до момента е 2 часа и 4 минути“, написа пътникът на БДЖ.
По коридорите на влаковете е снежна пързалка, това показа още кадър на пътник, изпратен на следващата сутрин. На нея се вижда как вътре е натрупал сняг. „Не знам дали на гарата е страшно, но вижте какво е вътре“, написа наш читател, който е принуден да пътува, въпреки многото информации, че положението с железниците е много тежко.