Прокуратурата внесе обвинителен акт за лъжесвидетелстване срещу двама полицейски служители по случая с Лъчо Братоев

Районната прокуратура във Варна внесе обвинителния акт срещу 33-годишния И.Т. и 29-годишната Й.М., полицейски служители от Варна, които съзнателно потвърдили неистина пред съд и разследващ орган, като деянието по чл. 290, ал. 1 от Наказателния кодекс е извършено в условията на продължавано престъпление. Предстои делото срещу двамата полицейски служители да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.
В периода 2 февруари-24 февруари 2014 г. пред надлежен орган на властта  – разследващ полицай от Второ РУ на МВР във Варна, както и пред съдия по време на съдебно заседание като свидетели двамата устно съзнателно потвърдили неистина за случилото се по време на полицейска проверка на варненеца Л. Братоев в Морската градина във Варна, срещу когото било образувано бързо производство.
Варненецът бил оправдан от Районния съд, а оправдателната присъда била потвърдена с решение на Варненския окръжен съд. Срещу полицейските служители е образувано досъдебно производство по описа на Окръжния следствен отдел, което е приключило с мнение за предаването им на съд. Двамата обвиняеми са с чисто съдебно минало.