При професионалистите в кикбокса и бокса: Александър Петров и Пламена Димова стъпиха на европейския и световен връх

Сашо нокаутира сърбин в третия рунд и взе втора значима титла
Бойната кралица Пламена прекърши корава рускиня

 
Звездите на „Боил” Александър Петров и Пламена Димова се окичиха с международна слава на гала вечер в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта в петък.
Сашо стана за първи път европейски шампион по кикбокс за професионалисти в стил К1 при мъжете, а Плами сбъдна мечтата си и вече е световна шампионка по бокс за професионалисти при жените.
Сашо, който вече е бил световен шампион за аматьори, нокаутира в третия рунд сърбина Боян Галич в мач в категория до 82,5 кг.
„Още по време на подготовката усещах, че ще спечеля, защото имах треньори, които да ме подготвят по най-добрия начин и да изберат печеливша стратегия. Все пак 10 минути преди срещата за миг ми мина през ума, че и сърбинът може да ми създаде проблеми. Нали знаете, ние често си казваме: „Аз съм добър, но и той може да е добър.” Мисълта, че мога да срещна трудности, обаче бързо премина, стегнах се и излязох уверен на ринга”, призна за „Народно дело Седмицата” Петров.


Той допълни, че още след размяната на първите удари вече знаел, че ще победи, тъй като сърбинът не го впечатлил със сила и скорост.
„Следвах избраната тактика и търпеливо изчаквах мига, в който да приключа мача далеч преди петия рунд. В третия рунд го притиснах и след комбинация от удари, включително и последния с коляно в трупа, той клекна и изчака да му отброят до 10”, допълни Сашо.
Последният вече е амбициран съвсем скоро да стане и световен шампион за професионалисти: „Изгубих два мача за тази титла, но в третия ще успея. От началото на годината аз промених разбирането си за кикбокса, станах още по-силен, мощен и зрял тактически. Всичко това ми дава основание да смятам, че най-доброто за мен предстои.”
Чрез „Народно дело Седмицата” шампионът пожела да благодари на своите треньори Красимир Кирилов, Петър Петров и Дилян Славов.


Следващото предизвикателство за 26-годишния Петров е световното първенство в К1 за аматьори в Будапеща през ноември, където той ще защитава титлата на планетата отпреди две години.
Бойната кралица на България – Пламена Димова, пък победи рускинята Полина Петрова в мач в категория до 52 кг в профи бокса и за първи път се окичи с колана като световна шамипонка. Състезателката на „Боил“ постигна успех по точки след 10-рундов двубой от по 2 минути.
„Приятели, благодаря Ви, че вярвате в мен и ме подкрепяте! Сбъднах мечтата си! Благодаря на семейството ми – Каролина Никола, Деница Димова, Ивкса Петров. Обичам ви. Благодарности и на екипа ми Красимир Кирилов, Петър Петров, Каренчо Мус, Делян Славов, Камен Славов. Честито и на шампиона Александър Петров. Обичам ви!”, заяви развълнувана Плами след триумфа.
За „Народно дело Седмицата” тя разкри, че пътят към титлата е бил доста труден и сложен за нея заради здравословни проблеми.
„Седмица преди мача бях с възпаление на плешката, а два дни преди двубоя се разболях от грип. Всичко това наруши подготовката ми и логично не бях свежа на ринга. Липсваше ми сила, и така и не успях да нанеса тежките удари, с които да приключа срещата по-рано”, разкри Плами.
Тя допълни, че рускинята е била подготвена за нейната игра в близка дистанция, там където е силата й: „Хващаше ми ръцете и не ми позволяваше да я удрям. Беше също физически много здрава и по-висока, което й позволяваше да ми нанася много непозволени удари с глава в лицето, за съжаление убегнали от погледа на съдията. След един такъв удар в седмия рунд получих аркада в лявото око, и сега, часове след мача, то е затворено и не виждам с него.” Като цяло Димова смята, че е показала едва 20 процента от възможностите си, но е щастлива, че победила и зарадвала публиката във Варна, както и треньорите си Делян Славов, Красимир Кирилов и Петър Петров.
В петъчната вечер на седмото небе от щастие бе и личният треньор на шампионите Красимир Кирилов, който празнуваше и 47-и рожден ден. Сашо и Плами посветиха титлите си на личния празник на своя треньор.
„Радвам се, че всичко премина според очакванията. Сашо наложи превес във втория и третия рунд, и след ляв кик в главата, довърши съперника с коляно в трупа. Нашият план бе да приключи мача далеч преди петия рунд и се получи. Срещата на Плами бе оспорвана и вървеше рунд за рунд. Накрая тя триумфира заслужено с повече удари. Предвид проблемите й преди срещата, Плами за пореден път показа, че е голям боец с манталитет и характер на шампион“, заяви за „Народно дело Седмицата” Красимир Кирилов.