Притеснени от опасността: Граждани сигнализират масово за надвиснали над главите ни висулки

Читател на  „Народно дело Седмицата“ се обърна към редакцията ни за съдействие, защото е силно притеснен за живота и здравето на минувачи по варненска улица. Причината са огромни ледени висулки, които висят от фасадата и климатиците на жилищна сграда.

8 - visulkki 3
„Искам да се оплача, звънях на 112, на „Гражданска защита“ – никой не ми обръща внимание! Това е сградата на  ул. „Подполк. Калитин“ 53. Ледът застрашава човешки живот, много е опасно“, алармира варненецът, който ни изпраща снимки от мястото. Той добавя, че опитите му да привлече вниманието на институциите е от няколко дни.

8 - visulkki 1
Сигнал за аналогична опасна ситуация ни изпрати и друг гражданин. Този път става въпрос за изключително оживено място, на което постоянно има движение на пешеходци. Миналия четвъртък на тротоара на централния булевард „Мария-Луиза“ в района на Червения площад падна огромна ледена висулка. По чудо никой не пострада, но такива по блоковете има още и тепърва ще падат. „Сигнализирахме до домоуправителя на кооперацията, но той каза само: „Не ме интересува!“, оплака се читателят ни.