Признание на българка, женена за испанец: Като ме чуха да говоря на испански във Варна, и цените скочиха

Българка и нейният испански съпруг се оплакаха от двоен скок на сметки и цени, когато търговците чуят, че си говорят на чужд език, съобщи БТВ. С пристигането си във Варна шофьор на такси им предлага вместо от Централна гара до Автогарата да ги закара директно до курорта Обзор. Цената, която им дава, е фиксирана – 45 лв.

2 - Ezik
Когато пристигнали, водачът на таксито застанал до багажника, за да ги спре да си вземат багажа си, и им поискал различна сума – 75 лв. Автомобилната инспекция във Варна проверява случая. След анализ на касовия апарат е станало ясно, че такъв курс не е изпълняван. „За този ден няма регистриран курс до Обзор, такива са и обясненията на водача. Ако е имало такъв курс, той е бил с невключен касов апарат”, посочва Пламен Димитров, който е главен инспектор в автомобилната администрация.
Водачът Йонко Иванов е категоричен – не само че не ги е возил, но те са отказали да се качат, като видели тарифата, и са го обиждали. Ани казва, че и в магазините се сблъсква със „специално” отношение, когато говори със съпруга си на испански. „Говоря на испански и палтото скача на 600 лв. и повече. И това ни се случва на всяка крачка в България, тези неща са абсурдни“. Ани и Даниел коментираха пред телевизионната камера, че продължават почивката си на Южното Черноморие, но може и да не повторят.