През очите на строителя: Зимата няма да спре строежа на варненския стадион красавец

Недко Петров

През 2018 година Варна ще има футболен стадион красавец. Това заяви уверено за „Народно дело Седмицата“ бай Вълчо, който е един от работниците на съоръжението. Миналата седмица посетихме строежа на очакваното с огромен интерес и нетърпение не само от варненци спортно съоръжение, което ще е уникално за България.

6-stadion-3 6-stadion-2
„Българинът, с каквото се е захванал, го е направил. От 10 октомври миналата година работя тук и се радвам, че съм част от професионален екип. Строително-ремонтните дейности вървят по план и през 2018 година Варна ще има стадион красавец, такъв какъвто няма никой в България“, заяви Вълчо. Последният е дядо на известния варненски състезател по спортна гимнастика Велислав Вълчев.

6-stadion-1
Според Вълчо най-трудно било да направят подземния паркинг, който е на два етажа. „Той вече е готов, а около него има четири огромни дупки, в които ще бъдат поставени декоративни дървета“, допълни майсторът.
В момента вече е вдигнато скеле, на което се работи за изграждане на първите трибуни. Както е известно, стадион Варна ще бъде с места за зрители от всички страни. Теренът пък ще е в посока юг-север, за да отговаря на изискванията, а не както беше изток-запад на стария „Юрий Гагарин“.
Бай Вълчо уточни още, че студеното време през зимата няма да ги спре. „Има препарати, които не позволяват на бетона да замръзне. Ще работим всеки ден и през зимата, ако трябва от сутрин до вечер, за да зарадваме варненци след 2 години“, завърши Вълчо.