По случайност без пострадали: Бурен вятър пречупи дърво наполовина

Страховити ветрове се извиха над Варна миналата  сряда. Пристанището затвори заради силните пориви, на много места в града паднаха клони. Пешеходците с право бяха притеснени да се движат под по-старите улични дървета. Голяма част от тях периодично се подрязват в последните години. Понякога обаче санитарната сеч пропуска опасните корони. Дали това е въпрос на липса на добра организация или на пропуски на специалистите при огледа на дървета, е отделен въпрос.
Един от най-опасните инциденти във ветровития ден беше на  бул. „Левски“ до бл. 7. На това място буквално се отчупи половин дърво. За инцидента сигнализира наш читател, който изпрати снимки и написа следното: „Повече от година чакаме общината да изрежат опасните дървета и ето го резултатът. За щастие пострадали няма, на косъм се размина една жена“.

8 - Durvo
В сряда до редакцията ни постъпи още един сигнал на гражданин за опасност от падащ клон.
Касаеше се за дърво до църквата „Св. Петка“. На мястото има детски площадка, на която винаги играят деца. Дървото, част от короната на което беше отчупена, все пак беше отбелязано със сигнална лента.