Почистващите коли на Пътното закъсаха край село Кичево

 

Почистващите коли на Областно пътно управление Варна затънаха край село Кичево миналия четвъртък. Те се опитвали да пробият през снега в района, където преспите стигнали над метър и половина. Това съобщи за Радио Варна директорът на Пътното Румен Илиев.
„7 коли са затънали, с един багер и два камиона опитваме да ги махнем от преспите, но почна да вее и двата ни камиона също затънаха тук”, заяви Илиев. Той уточни, че машините разчиствали пътя за село Любен Каравелово. Запитан защо не са затворили пътя, докато го почистват, за да не затънат още коли, Илиев уточни: „Полицаите пуснали някакъв с кола, защото им казал, че едното платно го пуснали за преминаване”.
Същия ден ТИР се преобърна на разклона за с. Любен Каравелово и още два са аварирали на метри от него. Движението по пътя Варна – Добрич беше ограничено поради снеговалеж и силен вятър. Другата причина за това е изтеглянето на аварирали тежкотоварни автомобили.
По пътя „Виница“ – Кичево също беше напрегнато. Един автобус беше в канавката, а на километър от него има още два аварирали ТИР-а.
„Има няколко обърнати ТИР-а на разклона за Любен Каравелово. Пътят е ужасен“, „Внимавайте, вятърът е силен много“, „От 2 часа почти сме в задръстване, никой да не тръгва. Няма минаване. Снегорини няма“, „Пътят Варна-Добрич е затворен! Всички леки коли ги връщат към Варна“, „Обърната кола след Карапелит посока Силистра, хлъзгаво е“, това бяха само малка част от многобройните коментари в социалната мрежа относно зимната обстановка в районите около Варна.