Потресена читателка разказа: Писмо от община Варна за дългове едва не умори старица

Наша читателка сподели, че е силно притеснена за здравето на баба си, след като възрастната жена получила писмо от община Варна за финансови задължения, които не може да покрие с мизерната си пенсия. Оказало се дори, че дълговете й са платени от внуците й, но общината не знае това. Едва не се стигнало до най-лошото. Вижте историята на семейството:
„Пиша Ви по повод поредното безобразие на „Община Варна“ към нейните граждани.
Днес 90-годишната ми баба, родена и живяла цял живот във Варна, е получила в пощенската си кутия писмо от „Община Варна“ за дължими данъци и начислени лихви на нейния апартамент.
Няма нищо лошо, дори е похвално, ако Общината търси и следи за навременното плащане на налозите, но данъците на въпросния имот са заплатени лично от мен преди повече от месец. Тъй като ние, нейните внуци, не живеем във Варна, плащаме всички задължения обикновено през лятото. Баба ми не може да си позволи да плаща данъци сама поради „космическата“ си пенсия от 280 лв., подаяния за 40-годишен труд!
Подари напредналата си възраст и множество съпътстващи заболявания, баба ми е изпитала силно притеснение, вдигнала е високо кръвно и добре че са били съседите, за да й помогнат и дадат нужните медикаменти, докато ние успеем да стигнем до Варна!
Това ли заслужават възрастните граждани на Варна, които с труда си са изградили този град и са работили честно и почтено, за да могат сега някакви чиновници, които не си правят труда да направят елементарна справка кой е платил и кой не, да тероризират възрастни хора в последните им мигове! Дотам ли стигна Община Варна!? Друг е въпросът къде потъват нашите пари, градът запада от година на година, скоро не Бургас, ами и Шумен ще ни задмине!
Не се знам колко хора са пострадали от това безхаберно отношение на управляващите в морската столица“, пише младата жена с цел да предпази и други хора от подобна животозастрашаваща ситуация.