Поставиха щанд с безплатни връхни дрехи за бедните

Varna24.bg

Малък щанд с връхни дрехи, които всеки нуждаещ се може да вземе, се появи около Кукления театър във Варна, видя репортер на Varna24.bg. Той е поставен в близост до пекарна, като авторите на идеята споделиха, че не искат да се вдига много шум около това, за да не се изтълкува погрешно, че се прави реклама на търговския обект.
Добрата инициатива била изцяло насочена в помощ на бедни хора, които могат да отидат и вземат връхна дреха за студените зимни дни.
За всички желаещи да дарят палта или якета инициаторите са създали страница във Фейсбук, където добри хора могат да се свържат с тях и уговорят доставката на дрехи, които вече не са им нужни. Ето какво споделят на фейсбук страницата си авторите на добрата инициатива:
„Решихме, че можем да помогнем на някой нуждаещ се от топла връхна дреха! Идеята е следната: когато времето позволява, ще слагаме този щендер с надписа от снимката пред пекарната и ако някой има нужда да си вземе дреха, може свободно да го направи. Решихме да поддържаме не повече от 4 дрехи – две дамски и две мъжки.
Ако някой от вас има ненужна, чиста и здрава връхна дреха, нека да поства тук, когато дрехите, които са сложени, свършат, ще ви информирам и ще взема дрехата. Идеята не е да се затрупваме с ненужни дрехи, а да става последователно и само когато има нужда.
Повече е важно, ако около вас има хора, които редовно виждате, че бедстват или нещо подобно, да им кажете, че могат да отидат и да си вземат дреха.“