Посрещаме Деня на детето със спортни турнири и открити уроци

 

С открити уроци в училищата, турнир по плуване и по волейбол, и безплатно ползване на Ледена пързалка ще бъде отбелязан 1 юни – Деня на детето. Инициативите са организирани от дирекция „Спорт“ към Община Варна.
Празникът започна с традиционния Общински ученически турнир по плуване, който се проведе на 27 май от 10 часа на ПК „Приморски“. Право на участие имаха ученици на възраст от 2 до 11 клас, разделени в четири възрастови групи. Очаква се в проявата се включват над 250 деца от варненските училища.
На 1 юни от 10,10 ч. на откритата спортна площадка в двора на СУ „Димчо Дебелянов“ ще се проведе открит урок по баскетбол с участието на Венци Гечев, шампион на България за 2017 г. и треньори от клуб „Одесос“. От 11 ч. в двора на ОУ „Христо Ботев“, кв. „Аспарухово“, започва откритият урок по баскетбол, като специален треньор ще бъде бившият състезател Саша Топчов от Академията „Стар баскет“.
От 13.30 часа в НГХНИ „Константин Преславски“ е откритият урок по баскетбол. Демонстрации по футбол ще се състоят от 10.10 ч. в ОУ „Иван Вазов“ с участието на треньора Петър Кръстев от детски футболен клуб „Шампиони“.
Открит урок по тенис на маса ще има в ОУ „Добри Чинтулов“ от 11 часа и в СУ „Найден Геров“ от 13.30 часа с участието на главния треньор на спортен клуб „Варна 2015“ Александър Савов. Безплатно ще може да се ползва от деца Ледената пързалка в общинския спортно-развлекателен комплекс „Младост“.
На 3 юни в зала „Христо Борисов“ в спортен комплекс „Черно море“ ще се проведе и турнир по волейбол за момчета родени 2004-2005 година. Състезанието се организира от волейболен клуб „Черно море“ и Община Варна.