Портних: Имах повече гласове от всички взети заедно

 

 

„Благодаря на всички, които излязоха да гласуват, защото за мен гражданската позиция е изключително важна. Чрез гласуването хората участват в управлението и определят развитието на своя град. Благодаря на всички, които лично ме подкрепиха! Приемам тяхната подкрепа като отговорност и доверие, което ще оправдая с много работа и резултати през следващите 4 години. Доказали сме, че можем. Готов съм с програма, с ясни приоритети и проекти, и с моя екип продължаваме работа веднага“. Това каза Иван Портних в първото си изявление пред журналисти, след като стана ясно, че спечели нов мандат като кмет на Варна.

„Само 500 гласа не ни достигнаха за победа още на първия тур, а моят резултат сумарно надвишаваше резултата на всички останали кандидати“, припомни той.

Според него ниската избирателна активност във Варна, съизмерима с отчетената в останалата част на страната, предстои да бъде внимателно анализирана, за да се направят съответните изводи. Иван Портних припомни, че и през 2013 г. на балотажа във Варна активността е била около 26% – с около 2% по-ниска от настоящата.

По думите му основни фактори, които са повлияли на слабата активност, са различни социологически проучвания, налагащи мнение за предизвестен финал на надпреварата, както и негативната кампания, водена от негови опоненти.

 

Фото dnews.bg