Пореден проблем с паветата: Чисто новата настилка на центъра започна да пропада

Възмутен варненец сигнализира на „Народно дело Седмицата“, че до болка познатият проблем с поставянето на нови павета в центъра на града лъсва с нова сила. На чисто новото ларго между градинката „Севастопол“ и входа на Морската градина част от настилката вече пропада!
В този участък усиленото нареждане на павета завърши буквално преди дни. На някои места все още има и участъци за довършване, но не в тях е големият проблем. Докато най-натовареният пешеходен участък вече се украсява с бронзови  делфини и грандомански герб на Варна, плочките, по които ще вървят варненци и туристите от цял  свят, вече поддават.
„Още не е открит обектът и вече има множество пропаднали павета! Пълна порнография! Има цели участъци пропаднали след снега! Това ли е ремонтът, въобще някой контролира ли тази пародия на полагане на павета?“, пита възмутеният ни читател.
Наша репортерска проверка показа, че проблем наистина има. Дали заради снега, дали от  бързане да не бъде изпуснат крайния срок на обекта, на места паветата наистина са хлътнали сериозно. Специално на този обект беше събрано невиждано за Варна количество работници. За съжаление, или отново не е спазена технологията, или просто подобни дейности не трябва да се правят през зимата. При всички случаи обаче се налага паветата да се подредят наново.
Същият проблем беше установен от бдителни граждани и в друг участък на обновената пешеходна настилка в центъра на Варна – около Козирката. “Вчера видях тези „нови“ павета. Няма да ги коментирам!“, написа читател, който изпрати снимки на пропадналите павета срещу катедралата.

3 - Plochki 3
Варненци са особено чувствителни по темата за новата настилка. Проблемите с нейното поставяне съпътстват целия процес на изграждането на т.нар. пешеходен ринг на града. До този момент по-голямата част от паветата са нареждани по няколко пъти заради некачествена работа. Сериозни специалисти коментираха преди време, че проблемът идва от самите изпълнители на строителните работи, при това не от организацията им на работа, а от способностите на майсторите. След като голяма част от центъра се сдоби с обновена настилка, дойде известно успокоение, че работниците най-сетне са се научили да слагат паветата, за които се твърди, че са от най-високо качество. Последните примери обаче показват, че за да стане центърът ни такъв, какъвто Варна заслужава, има още доста работа.

Екип на „Народно дело Седмицата“