Полиция вади младежи от паметника над „Почивка“

В последната седмица на ноември служители на Областна администрация, съвместно с технически екип на охранителна фирма, са извършили проверка на Паметника на българо-съветската дружба. Целта е да се установят къде са пролуките, през които тийнейджъри проникват в паметника. Поводът е случай от началото на месеца. Тогава със съдействието на полицаи от Второ РПУ младежите са били изведени извън територията на монумента, след като е установено, че са се промъкнали вътре. Уведомени са родителите им и е отправено официално предупреждение на същите за недопускане на повторно нарушение, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Варна.

От администрацията заявиха, че са затворили наново откритите пролуки на входно-изходните места и са взели допълнителни мерки  предотвратяване на злополуки.

През септември на входа на Паметника на българо-съветската дружба бяха монтирани метални ограждения и решетки. Целта бе ограничаване на достъпа на желаещи да си направят селфи от покрива на най-големия паметник във Варна.