„Позвънете“ прекрати дейността си

Създателят и вече бивш собственик на вестник „Позвънете“ Петър Дилов обяви с публикация във Фейсбук, че изданието прекратява дейността си. Той съобщава, че „Позвънете“ като марка и домейн минава в ръцете на IT- компания, „която най-вероятно ще го възроди на друго, по-високо ниво“. Самият Дилов няма да е част от това ново развитие, става ясно от думите му. Ето текста на публикацията му в социалната мрежа:

„Честита 30-годишнина на Всички, докосвали се някога до Позвънете! Някой би казал: „Жалко, че точно на 30-тия си юбилей тази дейност спира!“ Но не е жалко. Защото няма случайни неща. Той, Господ, непрестанно ни дава знаци, пише ни на някаква стена (която ние в нашите глави си назоваваме „Съдба“). А ние не сме много добри читатели…

Искам да кажа: За да направи ТОЙ, така че да спрем дейността точно на 30-тия рожден ден на вестника, значи ни предпазва от нещо. И с неговите слова и съвети, с нашите воля и действия, нещата ще стават по-добри всеки ден и за всички. Да не забравяме един реален факт от живота. Когато умира едно нещо, на негово място се ражда новото.

Разбира се, много важно е всички да са здрави и щастливи. За спомените…

Аз имам много хубави спомени за всички. Когато се връщам от време на време там, в спомените, ми става много мило и хубаво. А това никак не е малко.

Сега, пожелавам на всички крепко здраве, щастие, спокойствие, забава, просперитет и благоденствие! И да се виждаме и чуваме още дълги години, да се хвалим с децата и внуците, дето се казва, дай Боже и с правнуците!

„Позвънете“ като марка и домейн минава в ръцете на IT- компания, която най-вероятно ще го възроди на друго, по-високо ниво. Аз лично, възнамерявам да му се радвам отстрани. Целувам ви всички!“

Фирмата „ПОЗВЪНЕТЕ” ООД е създадена през 1992 година с основна издателска дейност. Компанията отпечатва вестници и други печатарски издания, като най-популярните продукти са вестниците „ПОЗВЪНЕТЕ”, издавани в градовете София, Варна и Пловдив. До този момент беше запазен хартиения вариант на вестник „ПОЗВЪНЕТЕ” за град Варна и областта. Важна част от историята на изданието е превръщането му в новинарски всекидневник, фокусиран основно върху местни теми. „Позвънете Новини“ спря да излиза през 2010 и изданието се върна към първоначалния си вид на всекидневник за обяви и реклама.