Подновяват ремонта на Аспарухов мост тази седмица

 

Ремонтът на Аспарухов мост ще бъде подновен тази седмица. Това съобщи във Варна регионалният министър Николай Нанков, след като само дни по-рано от Агенция пътна инфраструктура бяха съобщили точно обратното, а именно, че тази есен работа по възловото пътно съоръжение няма да има.
Работата ще започне на 23 октомври, първо в посока Бургас. „Ще се работи, докато времето позволява, а след това отново от март до началото на туристическия сезон, когато ремонтът трябва да приключи“. Това заяви във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.
„За съжаление, почти винаги има проблем с процедурите по обществени поръчки, които заемат повече време от самото строителство“, допълни той. По повод организацията на движение по време на ремонтните дейности, министърът заяви, че се надява експертите от АПИ да приложат възможно най-облекчения вариант, въпреки че е ясно, че временно ще има неудобство при преминаването на моста.
Николай Нанков сподели още, че Варна се справя много добре с тежките процедури по отчуждаване и издаване на разрешителни, свързани ремонтите на бул. „Левски“ и „Сливница“, за които правителството осигури 85 млн. лв. По график се движи и реконструкцията на ул. „Мара Тасева“ в „Аспарухово“. Сред важните проекти, подкрепени от МРРБ, е и изграждане на пътно съоръжение тип „детелина“ край Игнатиево, което ще изведе трафика извън Варна. Тъй като предстои ремонт и на пътя за Златни пясъци, в момента експерти обсъждали вариант пътят от Т-образното кръстовище към курорта да бъде разширен с още една лента. „Тази задача обаче е сложна, защото трасето минава през природния парк”, каза министър Нанков. Според него ремонтът на пътя за Златните трябва да приключи до лятото.