Повече от месец: Няма и следа от изчезналия Здравко

 

Семейство от Варна издирва безуспешно сина си вече цял месец. Както „Народно дело Седмицата“ вече писа, Здравко е 31-годишен и има психично заболяване. Изчезна мистериозно в Морската градина посред бял ден, докато е оставен сам за няколко минути. От полицията признават, че въпреки издирвателните действия от мъжа няма никаква следа. Здравко е болен от параноидна шизофрения и реагира на света по детски. Младият мъж е единствен син на родителите си.
„На моменти е нормален, в такъв смисъл, че може да се смее, може да разговаря, а в друг момент може и да повишава тон. Не е пригоден към градска среда, към извънградска, както вкъщи. Облечен е с фланелка с къс ръкав, отгоре риза на квадратчета, кафяви дънки, сини маратонки, кафяви чорапи”, обясни Янко Чакъров, баща на Здравко в ефира на Нова през миналата седмица.
Той е висок 186 сантиметра, със светлокестенява коса и кафяви очи. На 11 септември е обявен за общодържавно издирване, а близките му разпространяват листовки с надежда някой да го разпознае. От полицията уверяват, че многократно са правени обходи в парка. В района няма видеонаблюдение. Проверяват изоставени сгради, опасни шахти, разпитват скитащи хора. Всеки, който има информация за изчезналия Здравко или го види някъде, може да сигнализира на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.