Плочките на ул. „Мадара“ – сериал от грешки

 

 

Някои инфраструктурни проблеми на Варна май наистина са вечни… На този извод ни навежда поредният сигнал на читател за изкоп на пешеходното трасе на ул. „Мадара“, която беше ремонтирана миналата година.

Благодарение на оплакването на гражданите, следим „сериала“ с този пътен участък още от ноември… 2017-а! Тогава пешеходната пътека покрай канала на това място започна да се свлича. Последва ремонт, който се оказа некачествен, после друг… и така премина почти цялата 2018-а. В крайна сметка нещата май най-накрая се получиха нормално, но до началото на февруари. Тогава на мястото пак се появи багер, който копае плочките.

„Е, тия се бъзикат! Ул. „Мадара“ между ул. „Головина“ и ул. „Басанович“. А бе тия са забравили инструменти при полагането на колектора през безкрайните разкопки на лято 2018 г. Снимките са от днес и са автентични. Самите майстори и те не знаеха какво точно е предназначението на дупката, която копаят…“, това пише наш читател, който ни изпрати кадри от мястото.

Причината за новото разкопаване се дължи на грешка в изграждането на канализация. Това съобщи кметът на район „Приморски“ Петя Проданова. Подземното трасе не е прието от ВиК – Варна, заради грешка в наклона му. По тази причина сега се прави наново, като изпълнението на този допълнителен ремонт ще е изцяло за сметка на фирмата, която го е правила. По същия начин, за сметка на изпълнителя, ще бъде изградена наново и пешеходната пътека, увери районният кмет.