Пламена Димова спори за световната титла в професионалния бокс във Варна

Звездата на „Боил” излиза срещу шампионката на планетата от Сърбия
Звездата на „Боил” Пламена Димова ще спори за световната титла по бокс при жените професионалисти във Варна. Варненката излиза срещу настоящата шампионка в категория до 52 кг – сръбкиня, в 12-рундов мач от по 2 минути на 13 октомври в зала „Конгресна” в Двореца на културата и спорта.
„За сръбкинята знаем, че е титулувана, но тепърва ще я изучаваме. При Плами всичко е наред, след като болките в ръката й отдавна отшумяха, и ще се подготвя за мача си на годината само във Варна”, заяви за „Народно дело Седмицата” личният треньор на Димова – Красимир Кирилов.
Както е известно, Пламена е два пъти е световна шампионка по муайтай при аматьорите – 2009 и 2011 година, както и първа на планетата при професионалистите – 2011-а. Две години по-късно защитава златото си.
Тя има също две европейска титла на К1 и една на Кралицата на ринга в К1 (Queen of tne Ring). Спечелила е 3 балкански титли по кикбокс и над 20 държавни.
Междувременно другият ас на „Боил“ Александър Петров взе пояса на МАКС ФАЙТ 40 след убедителна и безапелационна победа в стил К1 над Йордан Янков в категория до 82,5 кг. Двубоят от 5 рунда по 3 минути бе гвоздеят на Гала вечерта по кикбокс в амфитеатъра на Свети Влас.


Сашо, който дни по-рано завърши втори на Световните игри във Вроцлав, не остави шанс на съперника с тактически правилна игра и прецизни удари. 16-годишната млада надежда на „Боил” Теодор Христов пък победи 18-годишния Константин Михайлов с 3:0 съдийски гласа в категория до 67 кг. Двубоят бе от 3 рунда по 3 минути, като Михайлов има зад гърба си 5 профимача.
Третият състезател на „Боил”, участвал в боевете, бе Радослав Костов. Той надигра също с 3:0 съдийски гласа варненеца Али Юзеир в категория до 71 кг.
След поредния голям успех на ринга шестима бойци на „Боил” се стягат за участие на европейското първенство за кадети в Скопие от 4 до 10 септември. В стилове на ринг ще се пуснат Радослав Костов, Християн Кънчев, Теодор Христов, Велислав Николов, Кристиян Йорданов и дебютантката в международни състезания Анжела Костадинова.