Плажен футбол: България и Румъния си размениха по една победа

Владо Николов гледа успеха на нашите в Кранево

България и Румъния си размениха по една победа на плажен футбол на новоизграденото съоръжение „Aqualife Beach Arena“ в Кранево. Двете контроли бяха първи мачове за нашите на родна земя изобщо в историята на този млад за родните стандарти спорт.
Първият двубой се игра в петък вечерта и завърши с 8:5 в полза на северните ни съседи, но българите демонстрираха изключително самочувствие над класния си съперник.
Двубоят започна с атака на „лъвовете“, която не успя да затрудни вратаря на гостите, които отбелязаха гол още в 40-ата секунда. В следващите минути румънците имаха още една опасна атака, но гредата спаси тима на България от 2-ри ранен гол. С невероятна задна ножица Филип Филипов успя да върне националите ни в мача. Следващите минути бяха силни за северните ни съседи, но Добромир Господинов отново блесна и опази мрежата си „суха.“ В 7-ата минута Георги Тузаков успя да реализира 2-ро попадение на сметката на България и до края на първата част на мача румънците не успяха да изравнят резултата.

29_1 (1)
Втората част на срещата започна с атака на Румъния, но ударът бе неточен. Последва опасен удар от Филип Филипов, но вратарят на румънците спаси. Въпреки това, още в 5-ата минута Мартин Великов заби със задна ножица коженото кълбо в мрежата и България поведе с 3:1. Преимуществото на „лъвовете“ продължи и през следващите минути, но Румъния успя да премине през българите и да отбележи гол. До края на втората част имаше доста единоборства между футболистите, а Румъния успя да изравни резултата в края.
Третата част на двубоя бе белязана от няколко спорни съдийски отсъждания и двата щаба си размениха по няколко думи, но всичко бързо отшумя. Герой за България отново бе вратарят – Добромир Господинов, който се отличи с нови невероятни спасявания. Филип Филипов отбеляза своя гол №2 в 7-ата минута и така успя да изведе „лъвовете“ напред в резултата. Четири бързи попадения успяха да нанижат румънците в българската врата, а Иван Мартинов се разписа в 11-ата минута, с което бе оформено крайното 8:5 в полза на Румъния.
В събота българският национален отбор по плажен футбол изигра и втората си контрола срещу Румъния. „Лъвовете“ спечелиха срещата с 5:4 пред погледите на пълните трибуни. Сред публиката бе и волейболната ни икона – Владо Николов.
Първата част на двубоя започна с атаки и за двата отбора, а Филип Филипов откри резултата още във 2-ата минута на срещата след изпълнение на фаул. Последваха няколко опасни атаки за българския отбор, но вратарят на Румъния не допусна грешка. „Лъвовете“ успяха да реализират и 2-ро попадение, а голът отново бе дело на Филип Филипов в 8-ата минута. Румънците на няколко пъти пробваха късмета си, но ударите им минаваха над българската врата. Така първата част на мача завърши с 2:0 за България.
Още в началото на втората част българите стартираха с опасна атака, но стражът на северните ни съседи бе безпогрешен. Тимът на Румъния се възползва от ситуацията и след контраатака отбеляза своя гол №1 във вратата на България. Последваха още 3 бързи атаки за румънците и те реализираха 3 попадения. Втората част завърши с 4:2 в полза на гостите, пише „Топспорт“.
Третата част отново започна силно за българския тим, но до голово положение не се стигна. Голмайсторът за България – Филип Филипов пробва удар, но срещна гредата. Калоян Цветков пък получи жълт картон след сблъсък с вратаря на Румъния, който бе принудително заменен. Този път срещата бе белязана и в червено, след като играч на Румъния симулира след сблъсък с Мартин Великов и получи втори жълт картон. В 11-ата минута на третината Филип Филипов отбеляза своя гол №3, а минута по-късно и попадение №4. Така се стигна до равенство 4:4 след края на редовното време на третата част.
Още в първата минута на продължението точен за домакините бе Павел Адамов, който донесе победата на „лъвовете“. След последния съдийски сигнал за играч на мача бе обявен голмайсторът и от двете контроли – Филип Филипов.

Съставът на България: Калоян Цветков (к.), Мирослав Андреев, Мартин Великов, Илиян Илиев, Илиян Димов, Иван Мартинов, Филип Филипов, Павел Адамов, Добромир Господинов, Георги Тузаков, Динко Дерменджиев, Живко Парашкевов, Цено Лозанов
Треньор: Симеон Христов