Петиция против безобразията по детските площадки събра стотици подписи

Стотици граждани подкрепиха с гласа си в интернет петиция, наречена „Родители против безобразията на детските площадки!“, която се отнася конкретно за ситуацията във Варна. От самото им обновяване през миналата година, местата за игра в морския град се оказаха обект на нездрав интерес от страна на по-големи тийнейджъри и възрастни, които ги ползват далеч не по предназначения, замърсяват ги и чупят. Публикуваме текста на петицията, както и снимки, с които родителите илюстрират своите оплаквания:
„В коя нормална държава ще видите група от жени да пият биричка и да пушат на детската площадка? Снимките са предоставени от майки, чиито деца играят там и на които им се налага всеки ден да се сблъскват с този проблем. Първите три са от площадката над ОДЗ 11 „Детски свят “ в кв. „Владиславово“. Не знам кое е по-жалкото в случая, че са жени и евентуално майки, или че след себе си оставят фасове и боклуци? Това, че тези „хора“ нямат възпитание, е видимо, но докога институциите ще позволяват да се случват тези неща? Ние искаме Община Варна да вземе мерки, за да запазим малкото места за игра на нашите деца сигурни и чисти“.

10 - Peticija1
Междувременно хора, попаднали на кадрите, които илюстрират факта, че беседките по площадките се ползват като места за пушене, отговориха на обвиненията пред медии. Те не отрекоха достоверността на кадрите, но уточниха, че съзнателно използват само единия ъгъл от мястото за игра. От думите им се разбра, че смятат реакцията за твърде пресилена, още повече че самите те участвали в поддържането на хигиената на детската площадка.