Паркиране пред ВВМУ предизвика бурни реакции в интернет

Всеки ден варненци се натъкват на какви ли не случаи на безобразно или дори абсурдно паркиране. Причината за това е до болка ясна – тройната комбинация от много коли, малко паркоместа и само два „паяка“, които преместват тези, които пречат най-много.

9-parkirane2
Ето по-този начин видяхме подредени три коли на улицата пред ВВМУ „Никола Вапцаров“  миналата седмица. Кадрите бяха публикувани в най-четения варненски интернет сайт и веднага предизвикаха истинска лавина от гневни коментари. Фактът, че паркоместата в града не достигат, изобщо не смекчиха оценките на гражданите. Ето някои от тях:
„Това е демонстрация и правене на интересен + дебилност! Правилата са за да се спазват, като няма места човек си прави сметката, като тръгне на някъде, кое е по-удачно: да върви пеша, да ползва градски транспорт, такси, велосипед … Но маймунския манталитет на въпросните индивиди вероятно ги кара да си приспят гузната съвест с оправдания и извинения, или просто толкова могат да прилагат умствения си капацитет: „Като няма място ще спра където намеря! Защо пък да вървя 1 км пеша или да ползвам друг вид транспорт, ще взема да отслабна умствено (едва ли има на къде повече….). Прост народ с прости управници“.
„Тези всичките нарушители са бъдещи капитани, механици и друг офицерски състав. Един вид отговорни, интелигентни и ерудирани хора, които ще отговарят за хиляди тонове желязо насред океаните. Веднъж на един му бях оставил бележка защото беше спрял в градинката“ И парахода ли така ще пристанеш на кея, малоумнико?!“
„А къде е общинска полиция, КАТ, и останалите 7-8 видове полиции, които имат правомощия да осъществяват контрол за нарушения по ЗДП? Това не е оправдание, че няма паркоместа и видиш ли знаците и правилата не важат“.