Паднало дърво изостри дебата за санитарната сеч

 

Дърво рухна върху кола пред Основно училище „Васил Друмев“ във Варна. То се стоварило върху джип и е строшило предното му стъкло. Инцидентът по чудо се е разминал без пострадали хора. Майка с детето си е минала през мястото в момента, в който дървото е рухнало, казаха очевидци пред репортер на „Народно дело Седмицата“.


Два дни по-късно Атанас Тодоров, който е потърпевшият собственик на ударения автомобил, разказа подробности за ситуацията пред електронното издание „Нова Варна“. „Чухме силен тропот, около 50-годишна жена изпищя, дървото падна върху нея. Добре, че падна върху колата и единствено клоните я удариха, защото можеше да бъде трагичен случай. Жената беше с кръв по главата, дадохме й вода, но докато чакахме полиция, тя си продължи по пътя. Подадохме сигнал до тел. 112“, разказа той.
Живеещи в района казаха, че от Община Варна са подрязвали клоните на цъфналото дърво скоро. Инцидентът се случи в момент, в който във Фейсбук бяха публикувани поредните критики към общината за рязането на короните на дърветата. Граждани и представители на обществени организации изразяват несъгласие, че сянката от улиците на града изчезва и протестират срещу санитарната сеч.
Междувременно, до друго варненско училище – Хуманитарната гимназия, наш репортер засне друго опасно дърво. Огромен клон се е пропукал из основи и фактът, че все още не е паднал, се дължи само на друг клон, който го подпира. Само че до кога, питат се живеещите в района, които знаят за опасността от известно време и чакат намесата на общината.